Voetbal

‘Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet’

By G.Lanting (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons
(G.Lanting, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons)
Het G-voetbal groeit. Tweehonderd voetbalverenigingen doen inmiddels mee aan de competitie die de KNVB in 1986 startte. FC Driebergen is één van hen. Ik nam een kijkje bij het G-toernooi dat de club laatst organiseerde. “Heren scheidsrechters, u mag beginnen.”

9.55 uur. “Dames en heren voetballers. FC Driebergen heet jullie welkom op het Hans van Vugt toernooi.” Een luid kabaal stijgt op vanaf de hoofdtribune van sportpark ‘de Woerd’. De tien deelnemende teams zitten te wachten op wat komen gaat. Aan de linker kant kleurt het Oranje Wit van TEC uit Tiel, rechts het lichtblauw van WMC uit Heerhugowaard. De spelers van FC Driebergen zitten vooraan, netjes op een rijtje. Lichtblauw-wit gestreept shirt, zwarte broek, Unicef breed op de borst. Dat ze vorig jaar dit toernooi wonnen zijn ze allang vergeten. Ze willen vandaag schitteren, op hun eigen G-toernooi.

Op het veld voor de tribune staat hun begeleider en toernooiorganisator Bert de Goede. Hij legt de regels uit. “Jullie spelen 7 tegen 7 op half veld, maar als jullie 8 tegen 8 willen spelen kan dat ook.”  Een paar voetballers van SDO uit Bussum zetten een wave in die halverwege de tribune eindigt. Verderop zingt het team van WSV uit Wormer: “We willen voetballen.” Een heerlijke voetbalsfeer.

Lees verder op BuitenkantVoet