Tour de France 2015Wielrennen

De koning zint op wraak

IMG_0698Met de Tourstart in Utrecht gaat de ware wielerliefhebber natuurlijk het parcours verkennen. En liefst zo snel mogelijk. Vanaf april heb ik het klassement van de tijdrit bijgehouden en zag een mooie strijd om de eerste plek. Ik schreef er op HetisKoers over.  

Dagelijks zien we de beelden van Alberto Contador die als een koning regeert in de Giro. Met ogenschijnlijk speels gemak weert hij vanaf zijn troon de plaagstootjes van zijn concurrenten af. Jammer voor ‘El Pistolero’ dat de bijnaam ‘El Rey’ al vergeven is aan Miguel Indurain, hij zou ook goed bij Contador passen. Hoe anders gaat het er aan toe in ons eigen land, en wel in Utrecht-stad? Daar is recent de Koning -na een lange periode van soeverein leiderschap- van de troon gestoten. Hij zint op wraak, dat weet ik zeker!

Afgelopen 18 maart reed ik de eerste etappe van de aanstaande Tour in Utrecht. Deels deed ik dat om een filmpje van het parcours te maken en daar een leuke blog bij te schrijven, maar -je bent coureur of niet- ik wilde ook een enigszins respectabele tijd neer zetten.

Lees verder op HetisKoers