Wielrennen

Costa Blanca: zon, zee en…koers!

Van 23 – 25 mei maakte ik namens Hetiskoers een ‘persreisje’ naar de Costa Blanca in Spanje. Het doel was om voor het Spaans Verkeersbureau een 360° film te maken. Op de racefiets wel te verstaan. En dat was best hard werken! Ik schreef er de volgende reportage over.

(Foto: Edwin Huge, met toestemming)
(Foto: Edwin Huge, met toestemming)

“Vamos”. We gaan. Fietsen. Javi -spreek uit Gabi- is een man van daden, niet van woorden. In ieder geval niet van Engelse woorden. Dat is me duidelijk. Minder dan een minuut geleden, stipt om 8.30 uur, schudde ik mijn Spaanse fietsgids de hand. Javi. Een kleine, afgetrainde atleet van rond de 35 jaar schat ik. Zwart haar onder de helm, oorbelletje in het linkeroor, vriendelijke blik in de donkere ogen. En weg zijn we.

Lees verder op HetisKoers