Sport

“Als het er niet eerlijk aan toe zou gaan, stop ik meteen”

img_2990

Het sportjaar loopt ten einde, tijd voor de sportprijzen! Sporters genoeg op de Utrechtse Heuvelrug, maar in elke categorie kan er maar één winnen. Hoe doe je dat? 

“Als ik het veld op stap dan vind ik de waardering van mijn teamgenoten belangrijker dan dat ik me in de kijker speel voor een sportprijs. Eerlijk gezegd ben ik ook helemaal niet bezig met de nominatie, ik weet eigenlijk niet eens of ik al ben voorgedragen.” De sportprijzen van de Utrechtse Heuvelrug laten Barbara Brouwer schijnbaar onverschillig. Maar ook in 2016 zal de profkolfbalster waarschijnlijk hoge ogen gooien naar de prijs van ‘sportvrouw van het jaar’.

De 23-jarige Brouwer is namelijk grootverdiener als het om de sportprijzen gaat. Vanaf de eerste editie van het sportgala in 2008 werd de huidige inwoonster van Driebergen bijna alle keren genomineerd en ging Brouwer drie keer met de hoogste prijs aan de haal. De eerste keer, in 2009, was dat nog als sporttalent. De andere keren, in 2013 en 2015, werd ze tot sportvrouw van het jaar uitgeroepen. De bijbehorende beloning kon Brouwer wel waarderen. “De laatste keer kreeg ik een geldcheck. Daar ben ik van op vakantie gegaan, was ik ook wel aan toe.”

Lees verder in de Stichtse Courant